Renovlies in 6 stappen:

Stap 1. Wandinspectie en reparatie

Stap 1. Wandinspectie en reparatie


Stap 2.  Machinaal schuren

Stap 2. Machinaal schuren


Stap 3. Fixeren voor optimale hechting

Stap 3. Fixeren voor optimale hechting


Stap 4. Plakken renovlies d.m.v. lijmbak

Stap 4. Plakken renovlies d.m.v. lijmbak


Stap 5. Inwendige hoeken kitten

Stap 5. Inwendige hoeken kitten


Stap 6.  2-laags extra dekkend afsauzen

Stap 6. 2-laags extra dekkend afsauzen


Wat is renovlies?

Wel de uitstraling van strak stucwerk, zonder te hoeven stucen? Het kan met renovlies! Dit sterke materiaal is ideaal voor het verbergen van oneffenheden of (krimp)scheuren op de wand en bouwnaden tussen wand en plafond.

Renovlies is behang wat gemaakt is van een sterke kunststofvezel. Scheuren, oneffenheden en kleurverschillen worden onzichtbaar uw muren er weer als nieuw uitzien met renovliesbehang. Renovlies is daarnaast brandwerend en kan tegen een stootje. Hierdoor gaat het erg lang mee. 

 De Muurmeesters verzorgen het aanbrengen van renovliesbehang in combinatie met twee lagen extra dekkend sauzen.  

Nieuwbouw

In een nieuwbouwwoning worden de wanden ‘behangklaar’ opgeleverd. Echter zijn deze vaak nog niet behangklaar en dienen de wanden toch echt vooraf machinaal geschuurd te worden voordat er renovlies kan worden aangebracht. 

Stucwerk op wanden in nieuwbouwhuizen vertoont vaak na verloop van tijd zetscheuren.
Nieuwbouwwoningen 'werken’ de eerste jaren na opleveringen mede omdat er vaak in nieuwbouwwijken nog meer woningen worden gebouwd. Daarom raden wij in de meeste situaties renovlies op nieuwe wanden aan. Renovlies is bovendien scheur overbruggend.

Verder is het net zo strak en glad als stucwerk en wordt ook het naadloos aangebracht. Doordat een woning nog werkt in de eerste jaren ontstaan er misschien scheuren in de wanden. Door het aanbrengen van renovlies zijn deze fijne krimp scheuren uiteindelijk niet zichtbaar.

Renovlies geeft een gladde afwerking en is na aanbrengen direct klaar voor overschilderen of behangen. Bij stucwerk is er eerst een droogtijd aanwezig, de verwerkingsduur is langer en er zal eerst nog voorgestreken moeten worden voordat hier uiteindelijk latex op aangebracht kan worden.

Renovlies is bovendien kras- en stootvast, vochtwerend en brandveilig. Benieuwd of uw wand geschikt is voor renovlies? We adviseren u graag.

Onze werkzaamheden:

  • Renovlies 
  • Glasvlies
  • Scan behang

Op zoek naar een betrouwbare partner voor uw behangwerk? Wij komen graag bij u langs!

06 - 14 36 26 60

Ons werk.

Klik op de foto's voor een grotere weergave.

Contact.

We vinden persoonlijk contact belangrijk. Daarom maken we altijd een offerte op maat. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Stel direct uw vraag

Ongeldig

Ongeldig

Ongeldig

Daarom kiest u voor
De Muurmeesters:

Deskundig advies
Jarenlange ervaring
Kiezen voor kwaliteit
Betrouwbare partner

Direct contact.

Telefoon
06 - 14 36 26 60

E-mail
info@demuurmeesters.nl